John Miller

 

Geschiedenis

 

Het merk John Miller is een van de 2 merken die door de Van Winkel Confectiebedrijven opgericht werd, het andere merk is Ledŭb. Ledŭb ontwierp overhemden voor het hogere middensegment en John Miller ontwierp vanaf het begin voor het hogere segment. Ook al zijn de lijnen tussen de segmenten intussen flink vervaagd, John Miller staat nog steeds voor luxe shirts met een hoge kwaliteit.

 

Het merk werd in 1989 opgericht en kwam voort uit het Cotonissimo merk, dat ervoor bekend stond, luxe shirts van 100% pure katoen te produceren. Vanaf 1995 word ook het toevoegsel “Original Cotonissimo” weggelaten.

 

Productie

 

Ook vandaag staat het merk voor luxe shirts met een uitzonderlijke kwaliteit. Ze worden in een productie faciliteit in Macedonië geproduceerd dat tot de Van Winkel Fashion Group behoort. Hier werken 165 medewerkers aan verschillende merken en word er nauwlettend op de kwaliteit van de overhemden gelet.

 

Materialen

 

John Miller is erg gericht op een goede service, de klant is koning. Dankzij de hoogwaardige materialen van uitsluitend Europese leveranciers, de duurzame verwerkingen en de comfortabele pasvorm is een John Miller overhemd nog steeds een garantie voor draagplezier en comfort. Dit staat ook in hun merkbelofte en in tegenstelling tot andere bedrijven houden ze zich er ook aan.

 

Het merk heeft ervoor gekozen alleen de beste natuurlijk materialen te gebruiken bij het vervaardigen van hun overhemden. Ze garanderen dat ze alleen maar katoen, zijde en linnen gebruiken en bovendien bieden ze een collectie aan met de Two-ply stofkwaliteit. Deze collectie bestaat uit een 100% katoenen weefsel dat niet of nauwelijks kreukelt.

 

Mouwlengte 5 en Mouwlengte 7

 

Zoals het hoort biedt dit merk 2 verschillende mouwlengtes naast de korte mouw aan, mouwlengte 5 en mouwlengte 7. 5 is de standaard en voor veruit de meeste mensen is dit lang genoeg. Mocht je langere armen hebben dan gemiddeld is er de mouwlengte 7 die 5 centimeter langer is. Je kunt trouwens zelf  gemakkelijk zien of je langere mouwen nodig hebt. Als je colbert en overhemd allebei goed zitten, steekt het hemd er ongeveer 1 centimeter onder uit.

 

Personal Made

 

John Miller biedt ook de mogelijkheid om zogenaamde Personal-made hemden te bestellen, deze worden binnen 2 weken na de bestelling gemaakt en geleverd. In uitgezochte herenmode speciaalzaken kun je deze hemden bestellen en een mooi stalenboek helpt je, je hemd persoonlijk te maken. Hierin zitten namelijk meer dan 85 stoffen waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er erg handige informatie brochures beschikbaar om je bij je keuze te helpen.

 

Dit merk is begonnen met de bedoeling om het hogere segment te voorzien van een hoge kwaliteit overhemden, vanaf het begin hebben ze dit doel bereikt. Maar gedurende de afgelopen 20 jaar hebben ze zich steeds verder ontwikkeld en steeds nieuwe ontwerpen op de markt gebracht. Hierdoor, en dankzij de hoge kwaliteit van de hemden, is John Miller een merk geworden dat niet meer weg te denken valt uit de Nederlandse mode scene.